Collectie

Collectie - Eurosets alle Eurolanden

Verzamel eenvoudig de Eurosets van alle Eurolanden

De Euro werd in 2002 als nationaal betaalmiddel ingevoerd in twaalf EU-landen. Sindsdien zijn er acht landen toegetreden tot de Eurozone, waaronder Kroatië, Letland en Litouwen. In totaal zijn er dus twintig landen waarin de Euro het officiële nationale betaalmiddel is.

Bijzondere Eurosets in ongecirculeerde muntkwaliteit

Met de Eurosets alle Eurolanden collectie verzamelt u op eenvoudige wijze de bijzondere muntsets van landen die tot de Eurozone behoren. Met de collectie krijgt u een compleet beeld van de verschillen tussen de Euro's van verschillende landen. Daarbij zeggen de ontwerpen van de nationale zijde van de Euromunten vaak iets over de geschiedenis van een land. Bovendien zijn de schitterende munten in ongecirculeerde muntkwaliteit. Dit in tegenstelling tot de circulatiemunten die u in uw portemonnee aantreft!

Sets met schaarse Euromunten

De kans is groot dat u in Nederland als wisselgeld wel eens Euromunten uit landen als België, Duitsland en Frankrijk ontvangt. Dit komt deels doordat het aantal munten dat geslagen wordt in een land afhankelijk is van het aantal inwoners. Dat betekent ook dat u niet vaak Euromunten van een kleiner land zoals Litouwen of Monaco ontvangt. Deze zijn namelijk schaars. Met de collectie Eurosets alle Eurolanden maakt u echter wel kans op deze schaarse munten. Wij hebben namelijk van alle sets een beperkt aantal exemplaren weten in te slaan.

Het ontwerp van de Euromunten verschilt enorm

Het is u wellicht opgevallen dat de Euromunten die u in uw portemonnee aantreft één zijde hebben die ongeveer gelijk is, terwijl de andere zijde erg verschillend is. Dat komt doordat alle Euromunten een gemeenschappelijke zijde en een nationale zijde hebben. Elk land bepaalt zelf het ontwerp van de nationale zijde, met als enige verplichting dat de twaalf EU-sterren erop zijn afgebeeld. Het ontwerp van de nationale zijde van bijvoorbeeld een € 2,- munt verschilt dus enorm van land tot land.

Van staatshoofd tot schilderijen

Het ontwerp van een munt zegt iets over het land zelf. Op de Nederlandse munten is traditiegetrouw het staatshoofd afgebeeld, terwijl andere landen kiezen voor een nationaal symbool of landswapen. Weer andere landen hebben een uniek ontwerp per munt. Zo zijn diverse belangrijke monumenten en schilderijen afgebeeld op Italiaanse Euromunten.

Maximaal verzamelplezier

Om uw verzamelplezier te vergroten ontvangt u bij uw collectie diverse accessoires. Zo wordt elke Euroset geleverd in een representatieve verpakking die speciaal is ontwikkeld voor het desbetreffende Euroland! Teken uzelf daarom nu in en profiteer direct van een eenmalige kennismakingskorting.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd.

 21 dagen op zicht

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen met een automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.